Кількість
|
Вартість
|
||
|
/>
Фотографія личинки трихінели
    ; у м'ясі свині
< /p>
Порядок роботи при визначенні трихінельозу
З кожної проби м'язів тварини, що перевіряється, роблять зрізи строго вздовж м'язових волокон розміром 5х2 мм. Усього з різних ділянок проби роблять 24 зрізи, а при негативних результатах у 3 – 4 рази більше.
Кожен зріз поміщають на окремий сектор предметного скла компресорія (всього на предметному склі 8 секторів).
Накривають верхнім склом компресорія.
Здавлюють і видаляють надлишки рідини, щоб уникнути попадання її всередину приладу.
Поміщають скло в трихінелоскоп і фіксують з різних боків за допомогою затискачів.
Щільно притискають скло до основи трихінелоскопа за допомогою притискного кільця. За відсутності компресорію можливе використання скла завтовшки 3-4 мм і шириною не більше 25 мм.
Кожен із підготовлених зразків мікроскопують окремо. Установка різкості здійснюється обертанням окуляра та об'єктива.
При виявленні в м'язах хоча б однієї личинки трихінелл усі проби м'язів утилізують, перед цим засипають або заливають дезінфектантами - хлорне або більове вапно! Скло компресорію знезаражують шляхом кип'ятіння протягом 60 хв з моменту закипання.
Результат мікроскопування: інкапсульована личинка трихінелл у м'язах являє собою капсулу личинки лимоноподібної або овальної форми розміром 0,5-0,7 0,2-0,3 мм; всередині капсули одна, рідше дві або три спіралеподібно згорнуті личинки.